DELA

Lagerblom klar för IFK

FOTBOLL. Pekka Lagerblom är klar för spel i IFK Mariehamn och lämnar därmed Tyskland för finska ligan.
– Han blir en fullgod ersättare för Mika Niskala, säger klubbdirektören Peter Mattsson.
Den 30-årige mittfältaren Pekka Lagerblom har skrivit på för IFK Mariehamn säsongen ut. Det skriver klubben i ett pressmeddelande. Pekka Lagerblom kommer senast från Tyskland där han har spelat med RB Leipzig.
– Pekka kände att han ville återvända till finska ligan medan han fortfarande har en hel del att ge. Han är en mycket etablerad mittfältare i Veikkausliiga-mått mätt och är bara 30 år så vi tror han kommer att bli en enormt viktig kugge på vårt mittfält och en fullgod ersättare för Mika Niskala som valde att lägga skorna på hyllan efter fjolårssäsongen, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson i pressmeddelandet..
Pekka Lagerblom har tidigare varit på Åland på besök för att provspela med IFK och blir alltså en del av truppen under säsongen 2013.
– Om Pekka och vi trivs bra tillsammans så vill vi nog gärna föra en diskussion med honom om att förlänga avtalet redan under 2013 för kommande säsonger men vi inleder samarbetet med ett avtal för denna säsong så får Pekka känna på IFK, Åland och finsk fotboll igen och vi får se om han långsiktigt kan leverera det till IFK som vi tror att han kan göra, avslutar Mattsson.