DELA

Lagerberg säkrade seriesegern

MOTORSPORT. Björn Lagerberg säkrade segern i MSDR-serien när han vann helgens deltävling i Östersund.
– Det har nog gått bättre än väntat, säger han.
Jämtland Dragracing Open som hölls i Östersund i helgen var den femte av sex deltävlingar i Mellansvenska Dragrace Cupen, MSDR. Ålänningarna Björn Lagerberg och Rickard Rosenholm, båda tävlande i seriens Pro Streetklass, visade redan i kvalet att de var att räkna med.
– Vi låg etta och tvåa ända fram till den sista kvalsvängen. Då var (Nils Ivar) Kvernemo onödigt snabb och vi gick vidare som kvaltvåa och kvaltrea, berättar Lagerberg.
Lagerbergs väg till finalen blev sedan smärtfri. Först besegrade han Jussi Piippolainen varpå han ställdes mot Rosenholm som hade gått vidare efter att ha besegrat Rolf Simonsson i första omgången.
– Andra racet körde jag solo. Rickard fick problem med bilen och kunde inte köra.
I finalen ställdes Lagerberg sedan mot kvalettan Kvernemo. Tiden 5,011 sekunder och topphastigheten 230 kilometer i timmen räckte till seger.

Medaljchans
Helgens resultat innebär att Lagerberg säkrat förstaplatsen i MSDR-serien.
– Det har nog gått bättre än väntat. Jag vet inte riktigt vad det beror på. Lite tur och att allt hållit ihop kanske, säger han.
En tävling återstår nu. Den körs i Vansbro i slutet av augusti och för Rosenholm blir tävlingen avgörande för om det blir medalj i år eller inte. Han ligger för tillfället fyra i serien.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax