DELA

”Kunde inte tro att det var sant”

VOLLEYBOLL. Efter elva raka förluster slog Jomala till med säsongens första vinst – mot Vårettans bästa lag.
Och efter skalpen mot Rissne blickar laget uppåt igen.
– Jag är övertygad om att vi kan slå alla lagen i den här serien, säger Erica Boman.

Jomala IK gick in i mötet med serieledande Rissne i helgen utan att ha lyckats ta en enda setvinst på sina tre matcher i Vårettan. Stockholmslaget hade å sin sida bara släppt tre set på sina fem matcher – så den som ville leta blåvita positiva tecken inför matchen gjorde bäst i vända blicken bort från resultatraden och kolla in laguppställningen i stället.
Där fanns rutinerade Erica Boman – som gjorde sin fjärde matchen för JIK sedan återkomsten från sin nackskada – och en comebackande Anna Lindqvist som återvänt efter studier i Skellefteå. Där fanns Tina Danielsson, poängbäst i hemmalaget, nyttiga Joanna Carlsson och en pigg Maria Sundblom.
Resultatet?
En övertygande 3–1-seger (25–23, 25–21, 23–25, 25–18) mot ett Rissne som dittills vunnit sina fem matcher i Vårettan – och ett nytt hopp för jumbon Jomala som sett hjälplöst ut i sin kamp för överlevnad i nästa säsongs Superettan.
– Man såg på ögonen hos flera spelare efter matchen var över hur mycket segern betydde. Många av dom kunde inte tro att det var sant att vi vann, säger Anna Lindqvist.
Sitt sista framträdande innan Skellefteåflytten gjorde hon för över ett år sedan.
Comebacktillfället kunde knappast ha varit bättre.


”Betyder jättemycket”
– Jag var nervös innan eftersom jag inte spelat med laget på så länge, så det känns väldigt bra att vi kunde vinna. Det här är bra för självförtroendet i laget under dom matcher som är kvar av säsongen, säger Anna Lindqvist som kommer att spela med JIK säsongen ut och sedan satsa mot öspelen på Bermuda i juli.

Läs mer i måndagens Nya Åland!

Oskar Magnusson