Trenden är bruten – IFK tillbaka som vinnare

FOTBOLL. Efter fyra raka matcher utan seger, varav tre förluster är IFK Mariehamn återigen en vinnare.

Trots att IFK Mariehamn övertygade mest i inledningen var det ändå hemmalaget som skapade de bästa målchanserna.
Innan halvtid hade SJK hunnit med att träffa både stolpen och ribban. Däremellan stod IFK Mariehamn-målvakten Oskari Forsman för en riktigt bra räddning, då SJK-anfallaren Jeremiah Streng nickade från nära håll.
Också i den andra halvleken var IFK det aktivare laget, men den här gången fick man utdelning. 0–1 kom efter att inbytte Simon Silverholt snappat upp en felpassning av SJK:s Jesse Sarajärvi. Silverholt spelade snabbt vidare till anfallaren Aristote Mboma, med ett förflutet i SJK, som i sin tur testade skott från 20 meter. Avslutet längs marken och i bortre burgaveln. Åtta minuter senare var det dags igen, återigen efter ett slarvigt ingripande i hemmalaget. Denna gång var det SJK-målvakten Mihkel Aksalu som stod för blundern, då han skulle möta IFK-mittfältaren Robert Crawfords långa genomskärare. Aksalu sökte den korta passningen men hittade istället fötterna på Gustaf Backaliden. IFK-mittfältaren serverade Simon Silverholt, som ryckte sig fri innan han avslutade kliniskt – genom att rulla in bollen på sidan om SJK:s estniske landslagsmålvakt.
Resultatet innebär att IFK går upp som sjua i Veikkausligan och bara är två poäng ifrån tabellsexan SJK, som i skrivande stund innehar den sjätte och sista platsen till den övre slutspelsserien.