Kräftgången fortsätter för IFK

FOTBOLL. Det blev inga poäng för IFK Mariehamn borta mot FC Lahti.
Med två mål i slutet av matchen vann hemmalaget rättvist.

Grönvitt inledde piggt och hade flera möjligheter att ta ledningen i den första halvleken. Först missade Simon Silverholt ett friläge och sedan hade Aleksei Kangaskolkka en boll över mållinjen, men ur offsideposition.
I den andra halvleken tog FC Lahti över allt mer och sista halvtimmen var det nästan bara spel på IFK:s planhalva.
1-0 kom i den 83:e minuten via Mikko Hauhia. 33-åringen vände upp från snäv vinkel i straffområdet och avslutade med sin vänsterfot – hårt upp i nättaket.
På stopptid kunde sedan Santeri Hostikka punktera matchen genom att göra 2-0 på en kontring. I och med att samtliga tre bottenlag förlorade ligger IFK Mariehamn kvar som nästjumbo, fyra poäng före PS Kemi och en poäng bakom TPS.