DELA

”Korvkungar” i V86-duell

TRAV. ”Korvkungen” Göran Nymans ”Rökka” mot Anders Holmbergs Select.
Veckans båda tipsankare säljer visserligen korv – men den minsta gemensamma nämnare utgörs av fyra andra bokstäver.
– Vi är båda nördar när det gäller trav, säger Anders Holmberg inför den andra omgången av Företagskampen i V86.
I förra veckan inleddes Företagskampen i V86.
Men du och ditt företag eller din förening har fortfarande chansen att delta med ett tipslag eftersom tre av de fyra bästa resultaten räknas.
I potten ligger förutom äran förstapriset med en heldag på Solvalla med lunchtrav samt ett besök hos en proffstränare.
Flera lag från samma företag får delta i Företagskampen där V86-systemet får bestå av högst 384 rader. Det går bra att ta hjälp av Harry Boy när man lämnar in systemet hos sitt ATG-ombud.
Efter den första omgången är Team Rökeri Kiosken, eller ”Rökka” som den kallas i folkmun, i delad ledning efter att ha prickat in sex av åtta rätt i premiären.


Chansomgång
I den andra omgången av Företagskampen ställs Rökkas travankare Göran Nyman mot Selects dito Anders Holmberg i en travduell ”korvkungar” emellan.
Nyman kör något av ett chanssystem och hoppas rycka ifrån i toppen den här veckan. Select står på fem rätt efter vecka I.
– Och går det inte alls så kan man ju alltid köra ”safe” i de kommande omgångarna eftersom bara de tre bästa räknas, säger Göran Nyman som hittar tre spikar i veckans V86-omgång som körs både på Solvalla och Åby.
– Och en verklig skräll i Britt Palema i avdelning sju. Hon är streckad på fyra procent (måndag förmiddag), men hon kan flytta på sig den där damen. Blir det inte alltför tungt hoppas jag att hon kan blåsa resten av hästarna på slutet, säger Göran Nyman som också skickar en hälsning till Anders Holmberg.
– Kämpa, Anders! Det är allt jag har att säga, han vet vad det innebär (skratt).
Anders Holmberg inleder med att såga Göran Nymans singelstreck på Britt Palema där Holmberg spikar Ruth Reerstrup.


”Han fegar”
– När Ruth gått i mål kommer Britt Palema att gå in på upploppet, säger Holmberg som förutom Ruth Reerstrup har ytterligare tre spikar på kupongen.
Bland annat Filippa Hall i avdelning III, där Göran Nyman har spikat She’s Your Dream.
– Göran väljer den största favoriten för att han är feg, säger Anders Holmberg och skrattar trygg i sin förvissning om att Select går om Rökka efter onsdagskvällens V86:a.
– Ja, de är helt fel ute. Jag medger att jag har lite tråkiga spikar, men jag hittar skrällarna i de andra loppen. I V86 vinner ofta de stora favoriterna och då tar man rygg på dem om det är intressanta hästar.
I Team Rökeri Kiosken ingår förutom Göran Nyman även Viveka Holmberg och Pontus Nyman, och i Selects lag har Anders Holmberg hjälp av Michael Mattsson och Alexandra Holmqvist.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax