DELA

Kongsvinger vill ha Byskata

FOTBOLL. Provspelet med Kongsvinger blev lyckat.
Nu vill tränaren André Bergdølmo värva ex-IFK:aren Patrick Byskata.
– Vi kan bli ett mellansteg för honom på väg till något större, säger Bergdølmo till Nyan.
I förra veckan skrev Nyan om Patrick Byskata, 23, och hans provspel med Kongsvinger som huserar i den norska tredjedivisionen. I söndags spelade IFK Mariehamns förre mittfältare 90 minuter i en träningsmatch mot Fredrikstad (0–2).
Byskata valde att inte förlänga sitt kontrakt med Grönvitt i höstas.
– Han gjorde ett helt okej intryck. Patrick är väl inte direkt i matchform nu med tanke på hur länge han gått klubblös, men det syns att det är en klok fotbollsspelare. Han gjorde några geniala passningar, säger Andreas Bergdølmo .
Den 42-årige norsken, med 63 A-landskamper på meritlistan såväl som spel i Ajax och Borussia Dortmund, är ny i rollen som tränare för Kongsvinger. Klubben är liten och degraderades från Adeccoligan (Norges näst högsta serie) i fjol, men Bergdølmo ser utvecklingspotential i klubben, och vill gärna att Patrick Byskata är med på resan uppåt.


”Fina traditioner”
– Kongsvinger har fina traditioner och har spelat i högstaligan tidigare. Vi är inte Napoli, Juventus eller IFK Göteborg, men vi kan erbjuda ett mellansteg för en sådan som Patrick på vägen till något större. Det vore roligt om han väljer att spela för oss, säger Bergdølmo .

Läs mer i tisdagens Nyan!
oskar.magnusson@nyan.ax