DELA

”Kommer att få se fina prestationer”

SIMNING. Räkna med fullt ös i Mariebad.
På fredag startar Masters FM.
– Man kommer att få se fina prestationer, säger Bror Myllykoski, i IF Åland.

Arrangörsklubben räknar med någonstans kring 400 deltagare. Till mästerskapet kommer simmare från såväl Finland och Sverige som Ryssland, Polen, Tyskland och Baltikum.
– Det är ett erkännande för oss att vi får ansvar att arrangera ett stort mästerskap. Vi är genomgående ganska duktiga på att anordna kvalitativa tävlingar på Åland. Vi har moderna, fina anläggningar. Närheten mellan anläggningar, transporter och logi är gynnsamt. Liksom vårt geografiska läge, säger Bror Myllykoski.


”Resultatet inte viktigt”
Bror Myllykoski tippar Annika Aspholm, i klassen damer 45-49 år, och Miisa Weuro, i damer 40-44 år, som de största åländska medaljhoppen. IF Åland-ordföranden tror att tävlingarna kommer bjuda på bra insatser av deltagarna – men poängterar också.
– För många är det en livsstil att åka runt och träffa gamla aktiva bekanta. Det är klart att man tävlar i bassängerna, men för många är inte resultatet det viktiga utan gemenskapen.
Lagom till mästerskapet har en viktig detalj fått sin lösning för simklubben. Mariebads nya energisparande täckdukar höjs upp så att tidtagningar under tävlingar kan göras utan störningar.
– Det känns bra, men det var onödigt att man monterade dit dem utan att först höra med dem som verkar i hallen.

Läs mer i dagens Nya Åland!

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax