DELA

Kojola: ”Berättar inte hela sanningen”

FOTBOLL. Söndagens match är glömd och fokus är kvällens bortamöte mot KuPS.

– HIFK hade fem lägen och gjorde fem snygga mål. Vi var verkligen inte jättedåliga, säger IFK Mariehamns mittback Kristian Kojola.
I söndags fick IFK Mariehamn se bollen i eget mål hela fem gånger. Framåt satte Grönvitt två bollar i Helsingfors IFK:s mål. Förlusten med 2–5 blev en rejäl kalldusch för IFK som inte hade förlorat en ligamatch sedan slutet av maj. Då var det kvällens motståndare KuPS som plockade tre poäng på WHA efter en 3–0-seger.

Inför mötet mot HIFK toppade IFK Mariehamn tabellen men halkade ner ett steg efter nederlaget. HJK, tidigare tabelltvåan med en poäng mindre, spelade däremot oavgjort mot FC Lahti i söndags och gick ändå upp i ledning. HJK och IFK har nu samma poäng, men Helsingforslaget har lyckats producera fler mål framåt som ger en bättre målskillnad.

I kväll, tre dagar efter kallduschen, väntar redan ett nytt ligamöte. IFK gästar mittenlaget KuPS i Kuopio och mittback Kristian Kojola är inte oroad för kvällens spel, trots tidigare resultat.

– Jag tycker att söndagens resultat inte berättar hela sanningen. HIFK hade fem läger och gjorde fem snygga mål, ibland har man sådana matcher och då var det verkligen HIFK:s dag. De fick allt att lyckas, säger Kojola.

Läs mer i dagens Nya Åland!