DELA

Klöver All Over bjöd upp till kamp

TRAV. Kvällstrav hölls på Ålandstravet i dag och huvudloppet var Ålands 4-års elit. Bara en åländsk häst, Emelie Mattssons Klöver All Over, deltog i loppet. Han imponerade och var en hårsmån från segern.
Sju hästar hade anmält sig till Ålands 4-års elit men med två strykningar kom bara fem hästar till start. Publikens hopp lades på det enda hemmaekipaget i fältet, Klöver All Over och Ralf Göstas.
Göstas lade hästen i andraspår och låg sedan där hela loppet. När upploppet kom var Göstas och Klöver först in på det, men Milan Töll med Thomas Åhlund i sulkyn spurtade bra och tog hem segern med en noslängd.
– Klöver All Over gjorde ett bra lopp, helt klart. Men det är lite bittert när man tappar det de sista tio metrarna, säger Göstas efter loppet.
Totalt kördes sju lopp under kvällen. Claes Sjöström vann det första med hästen Back up och Kjell Hermin körde Svedbo Rappa på Rut till seger i det andra. I lopp tre vann Åsa Lindberg med Carefree boy och i lopp fyra kom första och enda hemmasegern när Pia Eriksson vann med Twilight Star.
I lopp fem vann Roland Jansson med Marjons Kiss och lopp sex vanns av Ragtime F.R. med Stefano Galluzzo i sulkyn.
En olycka inträffade också på Ålandstravet under kvällen. I lopp fyra gick Gustav Palema omkull i samband med starten. Kusken Kai K. Luomala föll ur sulkyn men skadade sig inte allvarligare än att han kunde halta till stallet på egen hand.
Läs mer i måndagens Nya Åland.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax