DELA
Foto: Stefan ÖhbergSAMARBETAR Tidigare i vinter möttes IFK Mariehamn och FC Åland i en träningsmatch. Nu inleder de båda klubbarna ett farmaravtal.

Klart: IFK och FCÅ inleder samarbete

FOTBOLL. Som Nyan har skrivit om tidigare har ligaklubben IFK Mariehamn och division III-diton FC Åland under vintern diskuterat möjligheterna till ett farmaravtal.

Nu är parterna överens.
– Det här känns jättebra. Grundtanken med att vi nu får till detta åländska samarbete är att säkerhetsställa att alla har möjlighet att spela på rätt nivå och att vi skall kunna fostra åländska talanger upp till liganivå. Förhoppningsvis ger detta samarbete den åländska fotbollen ett steg i rätt riktning så att vi alla får bättre åländska spelare på sikt, säger FC Ålands ordförande Kristian Andersson i ett pressmeddelande.

IFK Mariehamn och FC Åland har sedan tidigare samarbetat på juniorsidan och att även a-lagen inkluderas motiveras av klubbarna med att avtalet hjälper till att förbättra spelarutvecklingen på Åland. I och med samarbetet får fler spelare chansen till spel på en nivå som passar deras utveckling.

– Vi är mycket nöjda över att vi kunna få till det här åländska farmaravtalssamarbete. Det har funnits ett önskemål från spelare, ledare och sponsorer att igen skapa ett åländskt fotbollssamarbete på herrnivå och det känns bra att vi kommit dit nu, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson.

Läs mer i fredagens Nyan.