DELA

Karring firar 100 mot Honka

FOTBOLL. Blott 21 år gammal är hon redan framme vid en stor milstolpe i karriären.
Maryette Karring gör sin 100:e ligamatch när Åland United möter Honka borta i morgon.
– Jag är glad att jag spelat alla matcher för samma klubb, säger hon.
Ålands Uniteds bortamatch mot FC Honka i morgon blir speciellt av flera orsaker.
Det är sannolikt det tuffaste testet i slutspelet för åländskorna innan avslutningsmatchen mot PK-35 den 18 oktober, och det är Maryette ”Marre” Karrings jubileumsmatch. Vänsterbacken gör sitt 100:e ligaframträdande för United sedan hon debuterade som 15-åring 2008.
– Det känns jäkligt roligt. Personligen tycker jag att det är ganska stort att vara 21 och redan hunnit med 100 ligamatcher. Sen betyder det mycket att jag har gjort alla matcher för Åland United och att jag inte har bytt klubb hittills i min karriär, säger Maryette Karring.
Om Karring och ÅU har anledning att fira jubileet även efter klockan 17.45 på lördag är långtifrån någon självklarhet. FC Honka borta hör tillsammans med PK-35 till de tuffare utmaningarna som United stöter på i Damernas liga. Ligapremiären mellan lagen slutade 3–3 i Esbo, och Honka slog ut United ur Finska cupen i Mariehamn i våras.
– Jag tycker att Honka spelar en bättre fotboll än PK. De håller bollen efter marken och kan hota bra och har individuellt skickliga spelare. De kommer knappast att sitta tillbaka och försvara mot oss, säger Karring.


Honka nio efter ÅU
Åland United toppar ligan på 46 poäng, en före PK-35 och nio före Honka med fyra omgångar kvar att spela. Seger är ett måste för Honka om Esbotjejerna vill blanda sig in i guldstriden.
– Det här är vårt svåraste test. Merilappi och Pallokissat som vi möter sen är matcher vi ska vinna, men Honka borta är tufft. Vi måste sätta våra chanser för vi kommer inte att få så många, avslutar ”Marre”.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax