DELA

Karlström lånas ut till Husqvarna

FOTBOLL. IFK Mariehamn lånar ut den åländska mittfältaren Joel Karlström till Husqvarna FF under säsongen 2021. Det meddelade klubben under måndagen.

IFK, Karlström och Husqvarna har kommit överens om en utlåning som innebär att Karlström spelar i Husqvarna FF under perioden 1 april till 30 november 2021. Husqvarna spelar i division 2 i det svenska seriesystemet.

Karlström förlängde sitt spelaravtal med IFK inför årets säsong och har varit en del av IFK Mariehamns ligatrupp under hela försäsongen. Han noterades bland annat för ett mål i träningsmatchen mot SJK för ett par veckor sen.

– Joel Karlström tillhör ju våra framtida IFK-planer och vi hade räknat med att han skulle finnas med och kämpa om speltid i årets trupp, skriver IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

– Joel lyfte istället frågan om han kunde ha en möjlighet att bli utlånad till Husqvarna, där han sannolikt kommer att ha större möjligheter att utvecklas för framtiden och få mera speltid. Vi vill ju se en gynnsam utveckling av Joel och efter diskussioner internt och med Joel och Husqvarna så kom vi överens om att det här är en lösning som kan bli bra för alla parter. Vår målsättning som klubb är att kunna få tillbaka Joel från Husqvarna som en mera erfaren fotbollsspelare.

För Karlström handlar det främst om möjlighet till mera speltid.

– Jag ser det här som en bra möjlighet för mig att fortsätta utvecklas i en ny miljö. Det är såklart tråkigt att lämna grabbarna i laget men jag ser det som det bästa alternativet för mig personligen att få kontinuerligt med speltid, kommenterar han i ett pressmeddelande.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp