DELA

Kanu ska provspela för IFK Mariehamn

FOTBOLL. Storebror Nwankwo Kanu gör succé i Portsmouth. Igår anlände hans lillebror Christopher Kanu till Mariehamn för att provspela med IFK Mariehamn. Christopher har bland annat spelat 20 matcher med holländska jätten Ajax.
Nwankwo Kanu var länge en storspelare i Arsenal. Nu har han fått en nytändning i Portsmouth och gjort succé. Han har även en lillebror, Christopher Kanu, som precis som sin storebror började sin karriär i holländska Ajax. Igår anlände Christopher Kanu till Mariehamn för att visa upp sig för IFK Mariehamn.
– På pappret är han är större möjlighet, säger klubbdirektör Peter Mattsson jämfört med de tidigare testspelarna.

Spelat i England
Sett till Christopher Kanus CV så ska han vara en av de absolut bästa spelarna som IFK har haft möjlighet att testa. Kanu gjorde debut i Ajax år 1999 som högerback. Totalt gjorde han 20 matcher för den holländska jätten mellan 1999-2002. Säsongen 2001-2002 blev han utlånad till spanska Alaves som senare gav honom sparken då han inte kommit tillbaka i tid till träningen efter att ha varit på landslagsuppdrag.
Han gjorde landslagsdebut i VM-kvalet mot Eritrea år 2000 och spelade samtliga Nigerias matcher vid OS i Sydney. Han har efter det spelat sin fotboll i engelska Peterborough United i division III förra säsongen. Senast spelade han dock med Stevenge i en engelsk amatörliga.

Mest spelat back
IFK kommer att testa Kanu som mittfältare. Enligt de flesta uppgifter är han högerback. Peter Mattsson frågade även Kanus agent om detta och nigerianen ska ha använts som mitten mittfältare under landslagsuppdrag.
Ikväll gör han sin första träning med IFK Mariehamn.
– Vi testar honom mot MyPa på onsdag om han ser bra ut, säger Mattsson.
27-årige Kanu är inte kroppsligt sett lik sin storebror. IFK:s testspelare är 172 cm lång.
– Brorsan är jättelång, men han (Christopher) är kort.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax