DELA

Känslosam seger för Jomala

FOTBOLL. En känslosam inramning och en tyst minut för den tidigare JIK:aren som gick bort i fredags.
Sedan spelade Jomala ut KaaRe och gjorde säsongens bästa match.
– Jag är stolt över att grabbarna kunde ta sig samman, säger JIK-tränaren Lennart Holmström efter 4–0-segern.

Jomala IK:s match mot KaaRe i riksfyran i lördags föregicks av en tyst minut för den 17-åring, med ett förflutet i klubbens ungdomslag, som omkom i en bilolycka i Eckerö i fredags. För det unga JIK, med en medelålder om 19,7 år, blev matchen känslosam men också en påminnelse om hur litet – och hur mycket – idrotten betyder i sådana stunder.
– Vi pratade mycket med spelarna om det som hade hänt inför matchen. Fotbollen betyder ju ingenting sådana här gånger, men samtidigt tror jag att det var skönt för grabbarna att få spela matchen och att få något annat att tänka på i 90 minuter, säger Jomalas tränare Lennart Holmström.
Det märktes att Holmströms mannar delade den åsikten.


Tre snabba mål efter paus
För efter en bolltrillande mållös första halvlek där Jomala styrt tempot och ägt matchen lossnade det rejält för hemmalaget efter paus.
Tre snabba mål knäckte KaaRe tidigt i andra halvlek och återstoden av matchen blev en defilering som JIK rundade av med ett 4–0-mål i slutskedet.
– Även om vi inte kom till så många målchanser i första halvlek tröttades KaaRe ut av att behöva jaga boll hela tiden. Sen var saken klar när vi fick våra tidiga mål i andra, säger Lennart Holmström som imponeras över hur spelarna tog sig an matchen.
– Jag är stolt över hur grabbarna hanterade hela helgen med tanke på det jobbiga dygnet inför matchen. Det var jättemycket känslor inblandade och vi hade en tyst minut före matchen, men sättet spelarna agerade på var jättefint.

Jomalas målskyttar mot KaaRe var: Lukas Aaltonen, Mattias Nordlund, William Rosenberg och Alexander Boman.

Läs mer i dagens Nya Åland!

Oskar Magnusson