DELA

KANONINTRESSET

LÖPNING. Fler anmälda deltagare än i fjol – redan nu.
Intresset för Kanonloppet på lördag har varit stort.
– Det är skoj förstås, säger Ia Colérus på ÅID.
I går var sista dagen att förhandsanmälda sig till Kanonloppet på lördag.
Årets upplaga av tävlingen, den 47:e i ordningen, lockar fler löpare än förra året. Då deltog 552 personer i loppet (exklusive Julleloppet). Men redan nu står det klart att det blir en ännu bättre siffra i helgen eftersom 562 personer har förhandsanmält sig.
– Vi kan ta in några hundra till utan problem. Man måste beställa mer medaljer titt som tätt, men det är ett lyxproblem, säger Ia Colérus på ÅID.
Är det motionstrenden som syns här?
– Det måste hänga ihop med det. Det är en innesport att löpa nu, och inte bara springa, utan att delta i någonting. Det finns många löparskolor som tränar mot ett mål nuförtiden också.


Damklassen får ny segrare
Nu hoppas Ia Colérus att vädergudarna ska stå vid arrangörernas sida.
– Det är klart att man får fler efteranmälningar om det är fint väder. Man stiger inte upp och deltar i Kanonloppet om man ser att det ösregnar när man vaknar. Men banan ser bra och torr ut. Marken har sugit ned vattnet bra.
I herrklassen kommer Magnus Lindberg, med fem raka segrar i tävlingen, till start igen. Karina Danielsson har vunnit damklassen två år på raken och fem gånger totalt. Men där kommer det att bli en ny segrare då Danielsson inte kommer till start på lördag.

Totte Vesterlund

totte.vesterlund@nyan.ax