DELA
Foto: Johan OrreSEGERVISS Jani Lyyski tror på vinst borta mot Ilves i kväll.

”Känner mig trygg – vi vinner”

FOTBOLL. Fyra raka ligamatcher utan förlust.

IFK:s form räcker för att slå Ilves borta i kväll, enligt lagkaptenen.

– Brukar inte uttala mig på det här viset; men vi vinner det här, säger Jani Lyyski.
Regerande cupmästarna IFK Mariehamn fick visserligen respass ur Finska cupens åttondelsfinal hemma mot FC Lahti i förra veckan. Men ligaformen är det inget fel på; efter den inledande HJK-förlusten borta har Grönvitt tre raka segrar och en oavgjord match – vilket gör att laget skuggar HJK men en poäng mindre i ligans toppskikt.

I kväll väntar Ilves borta på Tammelastadion. Tammerforslaget har inlett ligan med två raka bortasegrar (KuPS och SJK) i en haltande tabell, men Jani Lyyski tror stenhårt på grönvit seger.

– Jag känner mig helt lugn med att säga att vi kommer att vinna. Jag är helt trygg med det. Vi är i så bra form och laget är så sammansvetsat, säger Lyyski.

IFK-tränaren Peter Lundberg är mer reserverad inför Ilvesmatchen.

– Som vanligt krävs det att vi är disciplinerade i försvarsspelet och noggranna i allt vid gör om vi ska kunna vinna. Ilves har inlett bra och är ett bättre lag nu jämfört med i fjol, säger ”Lundis”.

IFK åker till Tammerfors utan lårskadade Albin Granlund. Förutsatt att inga andra spelare drar på sig skador lämnas junioren Joel Mattsson, 17, utanför truppen och spelar i stället med samarbetsklubben FC Åland i division II-premiären borta mot Klubi-04 på lördag. Tanken är också att IFK:s andremålvakt Marc Nordqvist ska vakta FC Ålands kasse i morgon.