DELA

Kangaskolkka och Forsell kvar i IFK

FOTBOLL. Aleksei Kangaskolkka och Petteri Forsell spelar i IFK Mariehamn även nästa säsong. Kangaskolkka förlängde över 2012 och Forsell förlängde till 2013.
IFK Mariehamn har under helgen förlängt med anfallaren Aleksei Kangaskolkka över säsongen 2012.
– Vi är jättenöjda med hur Aleksei utvecklats hos oss och vi ser stor potential hos honom och är glada att vi kunnat förlänga kontraktet också över nästa säsong. Helst hade jag säkrat upp honom över fler säsonger men Aleksei vill ta ett år i taget och därför är kontraktet på ett år, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

Även Petteri Forsell har förlängt sitt kontrakt. Den offensive mittfältaren har skrivit ett kontrakt som gäller över 2013. Forsell hade redan kontrakt med IFK för nästa säsong men i linje med klubbens långsiktiga planering har avsikten varit att kunna förlänga med Forsell för framtiden redan nu.

– Petteri har ju varit otroligt viktig för vårt offensiva spel i år och vi vill säkra upp Petteri för flera säsonger framledes – därför har vi redan nu förlängt med honom över de kommande två åren. Sedan är det väl en annan fråga om Petteri spelar i IFK också 2013 eller om han blir för bra för IFK och finsk fotboll och köps av någon europeisk klubb under kontraktsperioden. Men då blir ju både Petteri och vi ändå glada, säger Peter Mattsson.

IFK har nu snart en komplett grundstomme för 2012 års trupp klar. Klubben har nio kontrakt klara och även en ensidig option med Niko Ikävalko och Konsta Rasimus inför nästa säsong.

Dan Sjöblom

dan.sjoblom@nyan.ax