DELA

Kangaskolkka missar resten av säsongen

FOTBOLL. Aleksei Kangaskolkka skadade sig i söndagens match mot Honka och nu står det klart att IFK-anfallaren missar resten av säsongen.
Bägge ledbanden i en foten är av.
IFK Mariehamn har drabbats av ytterligare en allvarlig skada. Anfallaren Aleksei Kangaskolkka var tvungen att byta i den första halvleken i söndagens förlustmatch mot FC Honka. Efter läkarundersökning står det klart att Kangaskolkka missar resten av säsongen.
– Aleksei drog av bägge ledbanden i ena foten. Han kommer att opereras på torsdag och detta innebär att han tyvärr har spelat färdigt för säsongen, säger klubbdirektören Peter Mattsson.

Letar nytt
Två dagar återstår innan transferfönstret stänger och IFK tittar nu på en eventuell förstärkning i anfallet för att täcka upp för Kangaskolkka.
– Jag tittar som bäst på om vi skall försöka få in en ersättare istället för Aleksei. Samtidigt kommer Wilhelm Ingves tillbaka i spel nu efter en skadeperiod och det är inte heller enkelt att med kort varsel hitta en bra anfallare så här års. Vi har dock några uppslag redan, men jag och Pekka Lyyski har ännu inte tagit slutligt beslut om vi kommer föreslå för styrelsen att ta in en ersättande anfallare, säger Mattsson. (ds)