DELA

Juniorerna satte ”gamlingarna” på plats

CURLING. Det allra första åländska mästerskapet som spelats på hemmaplan avgjordes på söndagen. Vann gjorde otippat nog ett lag bestående av junior som bara spelat curling i några månader.
– Det är så klart skönt att vinna mot de äldre, säger Isak Nordlund från det vinnande laget.
För fjärde året i rad skulle ett lag utnämnas till åländska mästare i curling. För första gången någonsin skulle det göras hemma på Åland i nya Vianor Curlingcenter i Eckerö. Det blev både en historisk och lång matchdag. Från nio på morgonen gjorde åtta lag upp om titeln.
Rutinerade Fabfive och Team Häggblom missade otippat nog finalen. I stället blev det ÅCK juniorer som skrällde och tog sig till final där de mötte Team HP.
Juniorerna började finalen starkast och vann de två första omgångarna. Inför den sjätte och sista omgången stod det 3-6 till juniorerna, vilket innebar att HP behövde hämta in fyra poäng för att vinna. Det blev omöjligt att hämta in och efter sex stenar kunde juniorerna brista ut i guldjubel.


”Ganska otroligt”
– Det känns väldigt bra. Ganska otroligt faktiskt. Vi kom hit idag och tänkte att vi skulle försöka vinna första matchen. Det brukar verkligen inte gå så här bra, säger Melker Lundberg, 14 år.
Tillsammans med Isak Nordlund, 15, Orvar Nordberg, 14, och Hemming Hanses, 15, har de spelat curling sedan i februari. Att de tre månader senare skulle vinna ÅM var inget de hade räknat med.

Läs mer i måndagens Nyan!

Lotten Engbom