DELA

Journalist anklagar Stephen Ward

FOTBOLL. En journalist på Iltasanomat kommer med grova anklagelser mot IFK Mariehamns assisterande tränare Stephen Ward. Nu tillsätter Finlands bollförbund en utredning för att ta reda på vad som egentligen hände i omklädningsrumsområdet efter matchen mot RoPS i söndags.
Iltasanomat skriver på måndagen att IFK Mariehamns assisterande tränare Stephen Ward gick till angrepp mot deras journalist Eero Tuominen efter matchen mot RoPS i söndags.
Enligt Iltasanomat krävde Ward att journalisten skulle lämna byggnaden när denne stod utanför omklädningsrummet och väntade på att få göra en intervju med målvakten Josh Wicks. Enligt Iltasanomat ska Ward också ha knuffat till journalisten två gånger, följt efter honom ut och ropat ”Om du skriver ett ord om det här i tidningen är du i pisset”.
Stephen Ward förnekar att han skulle ha sagt ovanstående och att han skulle ha knuffat journalisten.
– Sanningen är att han kom in i omklädningsrumsområdet utan att vara inbjuden och han hade inte sin journalistbricka på sig så jag kunde inte veta vem han var. Det var ganska dålig ordning där omkring. Han kom in och frågade om att få göra en intervju med Josh (Wicks), jag sade att han måste gå ut och vänta utanför omklädningsrumsområdet. 
Bollförbundet kommer nu att utreda vad som hände efter söndagens match. Tävlingschef Peter Lundström berättar att man begärt in skriftliga utlåtanden från journalisten Tuominen, Ward, domarna, matchdelegaten och RoPS.
Läs mer i tisdagens Nya Åland.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax