DELA

Johan Carlsson är tillbaka i truppen

FOTBOLL. Så här långt på säsongen har Johan Carlsson fått se IFK Mariehamns matcher från läktaren.
Men i mötet mot TPS nu på söndag är han tillbaka i truppen.
Han snör då på sig skorna och gör sig redo för match. Och hoppas åtminstone på ett inhopp.
Johan Carlsson tror aldrig att han har varit så sugen på att få spela match igen som han är just nu.
Efter närmare sju veckors skadefrånvaro är han tillbaka i IFK:s trupp. Och på söndag får han kanske chansen att spela match igen. Att han spelar från start håller han inte som särskilt troligt, men han finns med på bänken och hoppas i varje fall på ett inhopp.
– Jag trodde aldrig att jag skulle säga att jag ser fram emot att få sitta på bänken. Men nu är jag det och får jag hoppa in blir jag ännu gladare. Det ska bli skönt att få slippa att sitta på läktaren. Jag har saknat surret i omklädningsrummet och att få känna mig närvarade. Vi får se hur mycket jag klarar, jag spelade ju 45 minuter med SIFFK förra helgen. Det gick bra och jag skulle lätt ha orkat mer. Men det är klart att det är skillnad att spela i division tre och att spela i ligan, säger han.


Snöpligt avbräck
Det var i genrepet mot IFK Grankulla i mitten av april, veckan innan ligastarten, som olyckan var framme och han fick en muskelbristning i baklåret.
– Det kändes snöpligt, ungefär som att vara en 100 meterslöpare som leder loppet och ramlar med tio meter kvar. Jag som såg så mycket fram emot ligastarten. Fast även om skadan kom olägligt då så var det ändå lite tur att den kom så pass sent som i april. Då hann jag vara med hela försäsongen och jag fick all den viktiga grundträningen. Hade jag skadat mig i februari tror jag att det hade varit tuffare att komma tillbaka, säger han.


Helt återställd
Men säsongen har inte bara startat motigt för Carlsson utan för hela IFK som så här långt har fyra förluster och tre oavgjorda. Och att stå vid sidan av sina klubbkamrater när vinsterna har uteblivit har varit jobbigt för honom.
– Det har varit tufft att sitta på läktaren och titta på när killarna kämpar men inte har flytet med sig. Då känns det jobbigt och det är klart att man vill vara med och hjälpa till, säger Carlsson.
Och nu har han tränat för fullt i drygt en vecka och ska vara helt återställd. Och få han spela match på söndag så ska han inte oroa sig för att slå upp skadan igen utan ge allt.
– Jag har sagt till mig själv att när jag går ut på planen så finns det inga hinder. Jag ska tänka på hur bra det gick förra året och att allt var perfekt fram tills skadan. Det är där jag ska fortsätta.
Men han tror inte bara att det är för honom själv det ska bli bättre nu utan också för hela laget. Tron på att säsongens första vinst kommer i matchen mot TPS på söndag är stor.
– Det har varit en tuff start, men jag känner på mig att det går bra. Det är nu det vänder.

Maria Nykvist

maria.nykvist@nyan.ax