DELA

JIK vann stort på hemmaplan

DIVISION V
JOMALA IK 5
TUKV 1
FOTBOLL. Jomala IK vann stort över TuKV hemma på Vikingahallen i lördags. Men det tog länge innan man fick ordning på avsluten.
Trots att man förde spelet tog det nästan en halvlek för JIK att få hål på nollan i lördagens match.
– Vi kom ner till kortlinjen men inläggen gick för nära mål och deras målvakt plockade ner de flesta. Vi hade problem med spelet framför mål och trots att vi säkert hade 15-20 hörnor i första halvlek dröjde det till den 43:e minuten före Simon Öström nickade in 1–0, berättar tränaren Lennart Ekstrand.
I andra halvlek lossnade målskyttet bättre. Jonas Wredle, Lukas Aaltonen, Andreas Sjöblom och Joakim Lundström gjorde varsitt mål och gästerna fick nöja sig med ett tröstmål som man satte i matchens slutskede.
– Men det var ett bra lag med bra försvar och bra målvakt. När vi mötte dem borta sa jag att de var det sämsta lag vi mött i serien men nu hade de ett helt annat gäng med sig, säger Ekstrand.
Tack vare segern ligger JIK kvar i division V:s toppskikt. Bara ettan i zonen kan vara säker på avancemang och JIK fortsätter kämpa för en så bra placering som möjligt. Just nu toppar MaPS 2 tabellen, sex poäng före JIK.
– Vi möter dem i nästa match och skulle behöva vinna då. Spelar vi som vi gjorde i den här matchen borde det gå. Sedan skulle vi behöva lite hjälp från andra lag om vi ska komma ikapp dem, säger Ekstrand. (ml)