DELA

Janelle mot gamla gänget

FOTBOLL. Hon tillbringade tre år i klubben och hjälpte den till ligatiteln.
Nu ställs Fortuna Hjörrings Janelle Cordia mot sina gamla lagkamrater i Åland United.
– Det är alltid lite konstigt att spela mot ens gamla lag, säger hon inför turneringen i Eerikkilä.
Under sina tre säsonger i Åland United blev Janelle Cordia, 26, en frontfigur för laget och var lagkapten när laget blev finska mästare 2013.
Efter fjolårssäsongen beslöt sig mittfältaren för att gå vidare och skrev på för danska storlaget Fortuna Hjörring. I helgens internationella försäsongsturnering i Eerikkilä korsas Cordias och ÅU:s vägar på nytt. Åland United ställs mot Fortuna på söndag.
– Jag tror att det kommer att bli en rolig match och det ska bli roligt att se alla igen. Det är alltid lite konstigt att spela mot ens gamla lag för första gången, men jag har spelat mot dem på träning de senaste tre åren, så när det kommer till att tävla mot varandra så är det inget nytt, säger Janelle Cordia.
Vad vet du om årets Åland United?
– Att de har fått behålla såväl talangfulla som erfarna spelare från i fjol, plus att de värvat in några högklassiga unga spelare från Finland och Sverige. Att möta ÅU blir ett bra test för oss i Fortuna, för jag vet att United har ett bra lag.
Janelle Cordia kom till Fortuna mitt i den danska ligasäsongen som drar i gång på hösten och avslutas på våren, till skillnad från övriga nordiska länder där seriespelet hålls inom ett kalenderår. Amerikanskan är Fortunas enda nyförvärv under vintern, och hon jobbar som bäst på att komma in i laget.
Men kontaktet med Åland United har hon inte släppt.
– Jag pratar nästan dagligen med Monica (Dolinsky), och håller bra kontakt med andra spelare och tränarna. Under åren har jag blivit nära vän med flera spelare, så vi pratar om allt, inte bara fotboll, säger Cordia.
Vad är dina intryck av Fortuna Hjörring så här långt?
– Jag trivs verkligen bra här. Fortuna är en klubb med mycket historia, och de jobbar för att bli en av de bästa i Europa.

Läs mer i fredagens Nya Åland!

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax