DELA
Foto: Stefan Öhberg

Granlund flyttar gärna utomlands

FOTBOLL. Ligaguld, spel i Europa League och uttagen i landslaget. För Albin Granlund bjöd 2016 på flera höjdpunkter. Nu hoppas han på spel i utlandet.
– Det är väl alla spelares dröm att få testa på en karriär som utlandsproffs, säger han.

Ytterbacken har kontrakt med IFK Mariehamn över säsongen 2017 men kan ändå komma att lämna klubben före det. I kontraktet finns nämligen en klausul som möjliggör en flytt till någon klubb i utlandet om övergången sker innan årsskiftet. När Nya Åland når Albin Granlund i detta ärende är han hemma hos föräldrarna i Pargas.

Hur ser du på din framtid? Letar du aktivt efter en klubb i utlandet?

– Jag är absolut öppen för en flytt men jag jobbar inte stenhårt för det. IFK är också ett bra alternativ och jag är absolut tillfreds med att stanna där.
– Men visst drömmer jag, så som alla fotbollsspelare, om en karriär i utlandet. Det är någonting jag vill testa på.

27-årige Albin Granlund menar att han aldrig tidigare haft så bra chans att nå en utlandskarriär som nu.
– Vi vann ligan, spelade Europa League-kval och dessutom har jag blivit uttagen i landslaget. Nu skulle vara ett passligt läge att flytta. Sannolikheten att jag hittar en bättre lämpad tidpunkt än detta är inte stor och antagligen mindre för varje säsong.

Inga anbund på sitt bord

Samtidigt berättar Albin Granlund att han i dagsläget inte har några konkreta anbud på sitt bord.
– Och det är inte mycket tid kvar innan årsskiftet. Med andra ord är det ganska stor chans att jag fortsätter i IFK ytterligare en säsong.

Läs hela artikeln i måndagens Nya Åland.