DELA

Jackpott för IFK i Månadens lag

FOTBOLL. IFK Mariehamn gjorde succé i augusti och tog tretton poäng på fem matcher.
Och nu tar klubben storslam när Veikkausligan prisar den senaste tidens främsta aktörer: Petteri Forsell är Månadens spelare, Pekka Lyyski Månadens tränare – och fyra spelare ur Grönvitt tar plats i Månadens lag.
Efter en tung första halva av säsongen fick IFK Mariehamn ordentlig fart i augusti. Hemvändande Kristian Kojola tycks ha blivit en injektion, för i de fyra matcher han spelat i har inte Grönvitt tappat en enda poäng.
Men den goda formen för ålänningarna sträcker sig längre tillbaka än så. På de sex senaste matcherna har laget fem vinster och en oavgjord. När Veikkausligan tar ut Månades lag för augusti finns hela fyra stycken IFK:are med i 4-1-3-2-uppställningen: Jani Lyyski i mittförsvaret, Duarte Tammilehto som defensiv mittfältare och Diego Assis samt Petteri Forsell som yttermittfältare (se laget i sin helhet här intill).
Forsell utses dessutom till hela augusti månads bäste spelare för sina tre mål och två assist.


Lyyski Månadens tränare
IFK Mariehamns Pekka Lyyski är Månadens tränare.
På lördag återstår att se om IFK har lyckats bevara formen över landslagsbrejket. Då väntar ett tiondeplacerat Inter med svag form borta i Åbo.
– Jag var lite rädd att ledigheten kom vid helt fel tidpunkt när vi spelade som bäst. Men när jag kom tillbaka hit försvann den oron, det syns på träningarna att inget har förändrats. Alla vet att vi måste fortsätta jobba hårt för att bygga vidare på det spel vi har presterat den senaste månaden, säger Duarte Tammilehto.

Oskar Magnusson