Isakssons tidiga mål avgjorde – IFK slog VPS

FOTBOLL. IFK Mariehamn vann söndagens hemmamatch mot VPS, efter ett tidigt ledningsmål.

Matchens enda mål kom efter bara 45 sekunder och var signerat Keaton Isaksson.
Isaksson, framspelad av Robin Sid, drev in i straffområdet och avslutade med vänstern – i bortre krysset.
På det stora hela var det IFK som förde spelet och som skapade mest. VPS hade dock två riktigt bra kvitteringsmöjligheter, varav Alain Ebwelle hade den första – efter 30 minuter. Ebwelle kom fri med IFK-målvakten Oskari Forsman, som dock lyckades parera.
Kort före halvtid hade IFK chansen att utöka till 2-0, efter en fenomenal långboll av Daniel ”Daja” Sjölund som friställde djupledslöpande Hampus Lönn. Lönn gick dock på kraft och avslutet över.
I slutet var Eero-Matti Auvinen sedan ytterst nära att kvittera för VPS då han – i den 89:e minuten – gick på skott efter en hörna, men Forsman stod återigen för ett exemplariskt agerande och tippade ut bollen till en ny hörna.