DELA
Foto: Jonas Edsvik

Isabella Mattsson stannar i ÅU

Åland Uniteds Isabella Mattsson stannar i klubben säsongen ut. Det berättar lagets sportchef Mikael Virta i ett pressmeddelande. Mattsson lämnade Åland United för studier i USA förra säsongen men gjorde comeback i laget under våren och har också spelat under sommaren.

Mattsson beskriver det hela så här i pressmeddelandet:

”Det senaste halvåret har jag fått uppleva det amerikanska collegelivet med studier och nya vänner samtidigt som jag fått spela och träna fotboll på hög collegenivå. Det har varit en krävande, rolig och framför allt lärorik vår för mig där jag utvecklats både som spelare och person. Dock har jag, efter stort övervägande, insett att det inte är den framtid som är rätt för mig, varken som student eller fotbollsspelare. Därför har jag valt att inte återvända till Memphis, utan stanna kvar på Åland och spela resten av säsongen med Åland United. Jag ser mycket fram emot att sätta igång igen efter uppehållet, vi har fortfarande mycket att spela för och jag vet att alla andra i laget är lika taggade som jag är. När det kommer till framtiden får vi se vart det bär. Just nu är fokus att leverera tillsammans med laget i Åland United och att fortsätta följa mitt hjärta.”

Mikael Virta meddelar att man från Uniteds sida är mycket glada över beskedet. Isabella Mattssons tvillingsyster Olivia meddelade för bara ett par dagar sedan att hon lämnar ÅU för spel i USA. (ck)