DELA

IFK:s yttermittfältare – målvaktstränaren

FOTBOLL. Här är bilden av IFK:s skadekaos. När Robin Östlind gick av fick målvaktstränaren Johan Sundman hoppa in som mittfältare.
– Hyfsat ovant. Jag kan inte säga att jag har tempot i kroppen.

Jani Lyyski skadade ryggen, Robin Östlind knäet, Tommy Wirtanen och Emil Andersson gick av med fotskador.
På bänken satt Johan Sundman (IFK:s målvaktstränare och tredjekeeper) och kände att ett ovanligt gästspel närmade sig.
– Det är klart, när man ser att spelare efter spelare försvinner så inser man ju att det kan bli dags att hoppa in, säger Johan Sundman.
Bland reserverna fanns han själv, målvakten Simon Nurme, testspelaren Luca Gerbino, Rezgar Amani och Erik Lundberg. Den sistnämnde ersatte Lyyski i ett tidigt skede, Gerbino gick in direkt efter paus i stället för Wirtanen och Amani tog Anderssons plats. Men när även Östlind haltade av var Sundman tvungen att gå in som utespelare under matchens återstående tjugo minuter.
– Det var ovant och svårt, jag kan ju inte påstå att jag har tempot i kroppen. Men man får ju hoppas att det var bättre för laget att jag gick in än att spela med en man mindre i alla fall. Allt jag tänkte på var att göra det enkelt.
När spelade du ute senast?
– Jag tror det var för en fem år sen i en träningsmatch med Sund. Jag spelade kanske en halvtimme. Och för tio år sen gjorde jag ett inhopp som utespelare i Finström, det kan ha varit i division II eller III. Som liten grabb lirade man ju också ute en del, men mestadels har jag varit målvakt.
Så du är inte pigg på nya inhopp mot MyPa på lördag?
– Nej, jag hoppas det finns en bättre lösning. Det känns som det räcker för min del.

Läs mer i onsdagens Nya Åland!


Oskar Magnusson