DELA

IFK:s damer klara för divison III

FOTBOLL. IFK Mariehamns damer spelade i söndags till sig en division III-plats när man besegrade Upplands-Ekeby IF på bortaplan med 4–2.
– Det känns såklart jätteroligt, nu lyckades vi uppfylla vårt mål för säsongen, säger en glad Melanie Karring.
Matchen inleddes kanske inte på bästa sätt, efter en kvart låg IFK under med 2–0, men man tog sig samman och lyckades vända matchen till vinst med 4-2. Melanie Karring blev tremålsskytt, och Lina Holm gjorde det fjärde målet för IFK:s del.
– Vi är riktigt stolta över tjejerna, det känns fantastiskt bra att ha tagit oss upp i trean igen. De visade verkligen vad de går för när de vände underläge till vinst, säger tränaren Daniel Norrmén.


Bättre trupp
Med en match kvar att spela i division IV har IFK:s damer redan säkrat avancemanget till division III då avståndet ner till tvåan Frösunda är för stort för att tappa på en omgång. Det innebär att man gör comeback i trean, en division man åkte ur ifjol. Tränare Norrmén tror dock man har goda chanser för att hålla sig kvar den här gången.
– Vi har en bättre trupp än sist. Tjejerna har blivit ett år äldre och vi har fått rutin i spelet. Vissa kommer säkert att få frågan om spel i Åland United, men det är inget vi spekulerar i än, jag hoppas på att vi har samma trupp till nästa år, säger Norrmén.
En av IFK:s målsprutor den här säsongen har varit Melanie Karring. Hon firade på söndagen uppflyttningen tillsammans med resten av tjejerna i laget.
– Alla är superglada över det här. Det känns nästan som en lättnad att vi klarade av att uppfylla vårt mål. Nu firar vi fira hela kvällen med sång och alkoholfri champagne, säger hon per telefon.

Malin Pussinen