DELA

IFK visar god form inför seriedebuten

ISHOCKEY. IFK Mariehamn spelade i går säsongens första träningsmatch och vann med klara 8–3 (4-0, 3-1, 1-2).
Motståndet stod Hallsta IK för som spelar i svenska division IV Uppland, vilken är samma serie som IFK kommer att spelar den här säsongen.
– Det kändes riktigt bra och det visar att vi är på rätt väg. Egentligen coachade jag inte så mycket under matchen utan vi rullade på med fyra formationer så att alla skulle få chansen att spela. Men samtidigt antecknade jag också vad som behöver förändras och förbättras, säger IFK Mariehamns tränare Mikael Rosbäck.
IFK vanns alltså över Hallsta IK med 8–3, och redan halvvägs in i den andra perioden stod det 7–0 i Islandia.
– Och då vilade ändå Philip Thimm, Mats Clemes och Daniel Sederström i dag. Och de är ju några av våra mest tongivande spelare. Det visar att vi har bra bredd i år så det lovar gott inför fortsättningen. Sammanlagt har vi nu sju stabila backar, fyra duktiga målvakter och många bra forwards. Målsättningen den här säsongen är ju att vinna serien och sen ta oss till kvalspelet och vidare till trean. Men tiden får utvisa vilken klass vi håller den här säsongen, säger Rosbäck.
Nytt för den här säsongen är ju att IFK spelar i svenska division IV-serien i stället för i finska division III. Och innan seriespelet drar i gång för säsongen så väntar en mellanliggande turnering i Rimbo om tre veckor.
IFK:s mål gjordes av Marcus Englund, Andreas Ekman, Adam Lindberg, John Carlsson, Daniel Karlsson, Jonathan Mörn, Julius Englund och Daniel Gullans.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax