DELA
Foto: www.rodeorm.aland.fiTAR TÅGET I kväll och på lördag kan fansen ta minitåget till IFK:s matcher.

IFK vill gå som (fans)tåget

FOTBOLL. En av årets viktigaste fotbollsveckor.

Då hoppas IFK-supportrarna att folk ska ta ”tåget” till matcherna.

– Höjer vi stämningen redan på förhand kanske den fortsätter även under matchen, säger Per-Arne Sondell från supportergruppen GMM.
Ligafemman IFK Mariehamn står inför två mycket viktiga matcher på Wiklöf Holding Arena den här veckan. I kväll tar laget emot nästjumbon KTP. Och på lördag väntar HJK i cupsemin där IFK ska försöka nå sin första final efter fyra semifinalförluster de senaste fem säsongerna.

För att höja stämningen på de två matcherna som kan komma att definiera 2015 års säsong tar nu IFK-fansen ett annorlunda grepp – och ordnar gratis supporterresa till WHA med minitåget Röde Orm.

– Jag pratade med Mathias Franzas på Röde Orm och vi tyckte båda att det kunde vara en rolig grej. Vi ser de här två matcherna som ett test, men förhoppningsvis faller det väl ut så att det kan bli en fortsättning, säger ”P-A” Sondell från supportergruppen Green Mean Machine.

Minitåg

Minitåget gör två vändor  för att hämta upp supportrar från olika delar av Mariehamn. Två fulla tåglaster gör att omkring ett hundratal supportrar kan ställa bilen på onsdag och lördag.

Men mer än att försöka höja publiksnittet handlar ”tåginitiativet” om att höja stämningen, menar Sondell.

– Förhoppningsvis får man med sig folk på läktaren under matchen om man börjar att bygga upp stämningen inför den. Man märker när vi åker på bortamatcher att det blir ett väldigt tryck, men att folk på hemmaplan har svårare att släppa loss. Det är kanske lite åländskt, man tänker sig för inför arbetskollegorna. Jag hoppas att det kan bli annorlunda med det här.

Läs mer i onsdagens Nyan