DELA

IFK värvar Konsta Rasimus

FOTBOLL. IFK Mariehamn värvar mittfältaren Konsta Rasimus från Honka och 19-åringen kan debutera på söndag mot JJK.
Avtalet gäller resten av säsongen och innehåller även en option på ett år till.
IFK Mariehamn har gjort klart med en ny spelare. Det handlar om U21-landslagsmannen Konsta Rasimus som lämnar Honka och är spelklar till söndagens match mot JJK. 19-åringen har fått skralt med speltid i Esbo-klubben under säsongen och bara spelat sex matcher.
– Det här är en mycket bra värvning av oss. Styrelsen har antagit en strategi att vi skall ha som vision att bli ett ”nordens” utvecklingslag och värvningen av Konsta är ett steg i den visionen. Vi tror att Konsta kan utvecklas till en riktigt vass ligamittfältare hos oss och till och med har potential att gå ännu längre än bli en stark ligaspelare. Jag är riktigt nöjd att Konsta ser potentialen i att utvecklas hos, och väljer, oss för sin framtid, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.
Avtalet gäller resten av säsongen och IFK har även en ensidig option för att behålla Rasimus också över minst nästa säsong. Värvningen kostar inte några transferpengar för IFK.
– Först och främst är värvningen av Konsta en pusselbit ytterligare i att tidigt skapa en bra trupp för nästa säsong men det är ju enormt bra bonus att vi hinner testa Konsta i skarpt läge hela hösten och redan nu får honom som vår spelare, tillägger Mattsson


Förlängningar
Mattsson berättar även att arbetet med att förlänga kontrakt till nästa säsong fortgår.
– Jag räknar med att jag kan offentliggöra en förlängning med Wilhelm Ingves under nästa vecka. Vi har kommit långt i förhandlingarna men är inte riktigt klara. Nästa vecka räknar jag också med att vi kan informera om Kristian Kojolas förlängning med IFK, berättar Mattsson
Peter Mattsson kan också offentliggöra att Rezgar Amani finns med i IFK:s trupp på söndag.
– Rezgar har ju gjort en bra säsong i SIFFK och nu plockar vi upp honom till JJK-matchen men tanken är att formellt skriva ett A-lagskontrakt med Rezgar nu för hösten med option för nästa säsong. Vi är i det närmaste klara, det är bara någon detalj och att skriva på som kvarstår, avslutar Mattsson. (ds)