DELA

IFK värvar från AIK

BOWLING. Här är IFK Mariehamns senaste bowlingförvärv: AIK:aren Niclas Lindholm.
22-åringen kommer att spela i division II med Ålandslaget.
– Han har spelat med svenska juniorlandslaget och det är ett kvitto på att han är bra, säger IFK:s Oskar Mattsson.
IFK Mariehamn har fått en bra start i riksseriens division II.
Efter fyra segrar av fem möjliga hemma i Idrottsgården i helgen är laget trea i serien, 292 poäng bakom tabellettan Ailec 2, och 102 bakom tvåan BC Story.
Fyra omgångar återstår av division II och när seriespelet drar i gång igen i januari är tanken att IFK ska förstärkas från Sverige. AIK:s juniorlandslagsmeriterade Niclas Lindholm har anmält sitt intresse för att spela i Finland.
IFK:s ”värvningsgeneral” är Oskar Mattsson, som har lärt känna Lindholm under sina tre säsonger med AIK i allsvenskan och elitserien.


”Gillar systemet”
– Men jag har inte dragit så mycket i honom, han vill verkligen spela för oss. Niclas gillar systemet med femmannabowling eftersom det blir mycket spel i varje omgång, säger Oskar Mattsson.
– Och så gillar han hallprofilerna som används på division II-nivå i Finland. Han gillar inte sportprofilerna i elitserien och spelar mest i AIK:s farmarlag i stället. Man får större marginaler på en hallprofil jämfört med en sportprofil. Det är mindre olja och lite lättare bowling, mer strikes och så.

 

Läs mer i fredagens Nyan.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax