IFK vann jämn drabbning

DIVISION IV UPPLAND
VATTHOLMA 3
IFK MARIEHAMN 4

ISHOCKEY. IFK Mariehamn drog det längsta strået i söndagens bortamatch mot Vattholma. Med tre och en halv minut kvar på klockan vände man ett 1-3 underläge till en vinst med 4-3.
IFK låg inför helgens match trea i tabellen med ett poäng upp till Vattholma på andraplatsen. I går var det just Vattholma som stod för motståndet och IFK:s tränare Mikael Rosbäck konstaterar att laget är det näst bästa IFK mött hittills under säsongen.
– Serieledarna (FC Liljan reds.anm.) är outstanding men det här var det näst bästa lag vi mött hittills i serien.
Rosbäck tycker ändå att IFK var snäppet vassare och man var också det lag som förde matchen.
– Vi vann skotten med 41-28 men de hade en väldigt bra målvakt och de var giftiga och farliga när de kom i sina kontringar.

Två femmor
Under de två första perioderna lyckades IFK trots att man hade fler skott än hemmalaget bara göra ett mål. Inför den tredje perioden var ställningen 1-1 och Rosbäck gick ner på två femmor inför den tredje perioden.
Den började dock dystert då Vattholma snabbt gick upp i ledning vartefter de utökade till 3-1 med fem minuter kvar att spela.
– Men med tre och en halv minut kvar gjorde vi 2-3, sedan 3-3 och med en minut kvar satte vi 4-3. När det väl lossnade blev det en ketchupeffekt.
Rosbäck tycker att segern var rättvis.
– Det var en jämn match med bra tempo men vi var det lag som hade övertaget.
IFK:s mål gjordes av Robin Engman, Andreas Stenberg (två) och Daniel Gullans. IFK klättrar tack vare segern till en andraplats i tabellen.