IFK utan poäng mot HJK

TIPSLIGAN
IFK MARIEHAMN 1
HJK 2

FOTBOLL. IFK Mariehamn förlorade lördagens hemmamatch mot HJK med 1–2. Målskytt för IFK var Ekhiabhi ”Sunday” Okodugha.
Åtta minuter in i andra halvlek spräckte HJK nollan efter att Cheyne Fowler spelat fram Danny Hoesen som enkelt fick driva igenom IFK:s försvar och komma till skottläge. Willis Ochieng, som annars gjorde en bra match i IFK:s mål var chanslös.
IFK spelade upp sig och i andra halvlek satte man hög press på gästerna. Ett kvitteringsmål hängde i luften men i stället blev det HJK som fick utöka i den 67:e minuten. Medo Mohamed Kamara tog sig in i straffområdet och inbytte mittbacken Médoune Gueye fick en straff emot sig när han försökte bryta anfallet. Juho Mäkelä satte straffen säkert och Ochieng som gick åt fel håll fick åter plocka ut bollen ur nätmaskorna.
Bara minuten därpå fick HJK ytterligare en straff, återigen efter att Gueye försökt bryta i straffområdet. Den här gången gick IFK:s målvakt åt rätt håll och ingen HJK:are lyckades sätta returen.
IFK fortsatte kämpa men utjämnat blev det aldrig. Ett tröstmål fick man i den 88:e minuten då inbytte Ekhiabhi ”Sunday” Okodugha, framspelad av Tamas Gruborovics, kunde rulla in reduceringen. Matchen slutade 1–2.