DELA

IFK upp i topp

ISHOCKEY. IFK Mariehamn tog sin fjärde raka seger mot Sigtuna och gick upp i serieledning.
Då var till och med tränaren nöjd.
– Jämfört med förra helgen var det här en enorm förbättring, säger Rein Metsik.
Efter en trevande inledning av Upplandsfyran med inställda matcher har nu IFK Mariehamn fått upp farten rejält.
Och den gångna helgen har spelet även glatt lagets tränare Rein Metsik.
Den föregående beskrev han som ”bland det jävligaste jag varit med om”, när IFK visserligen besegrade Wattholma och Tierp (8–6 respektive 6–5), men där det slarviga spelet höll på att kosta dem poängen.
Slarvet och hafset då var bortbytt mot disciplin och försvarstänk när IFK körde över Roslagen borta med 7–2 i lördags. Och i går kom ännu en solid insats hemma i 4–1-segern mot Sigtuna.
Noterbart är att Robin Englund svarade för två mål och fyra assist mot Roslagen medan Julian Söderström gjorde ett hattrick.


Henri spikade igen
Mot Sigtuna klev Otto Silfver fram och bidrog till segern med sina två mål. Jim Manselin och Daniel Sederström stod för de övriga fullträffarna.
– Vi pratade igenom våra tidigare matcher som ingen av spelarna var riktigt nöjd med, och det märktes att dom tog till sig kritiken. Killarna gör två riktigt bra matcher och hade verkligen bestämt sig för att rycka upp sig, säger Rein Metsik som hyllar den kollektiva försvarsinsatsen.
– Backarna gör sitt i markeringsspelet plus att våra forwards tar sitt defensiva uppdrag. Och så Henri Aaltovirta två riktigt fina insatser i målet också.
IFK Mariehamn går i och med de senaste segrarna upp i temporär serieledning då tvåan Östervåla har en match mindre spelad. Till helgen väntar Gästrike-Hälsinge Nations IF på bortaplan.
– Vi är helt klart på rätt väg, även om det såklart fortfarande finns många saker att jobba med, säger Rein Metsik.

oskar.magnusson@nyan.ax