IFK upp i topp – tog tredje raka segern

FOTBOLL. IFK Mariehamn är ny serieledare.
Det efter torsdagens seger borta mot jumbon KPV.

Grönvitt tog en planenlig och tämligen lättköpt seger mot nykomlingen och tabelljumbon KPV.
21 minuter in i matchen tilldömdes IFK straffspark, efter att Robin Sid gjorts ner av högerbacken Juri Kinnunen. KPV-målvakten Joonas Myllymäki räddade förvisso Robin Sids straff men på returen lyckades istället IFK-anfallaren Aristote Mboma placera in bollen mellan målvaktens ben och över mållinjen. Tio minuter senare fick Robin Sid sedan sin revansch när han – framspelad av Amos Ekhalie – retligt enkelt kunde rulla in 2-0 för IFK. Slutresultatet skrevs till sist 4-0 efter två sena mål av först Keaton Isaksson och sedan Hampus Lönn.
Noterbart är att matchen spelades på neutral plan, på OmaSp stadion i Seinäjoki. Detta då
Karleby centralplan ännu inte håller för spel.
I och med segern – som var IFK:s tredje raka – leder man nu Veikkausligan på målskillnad före FC Honka och regerande mästaren HJK, som dessutom har en match mera spelad än både IFK och FC Honka.