IFK tog tre viktiga poäng

TIPSLIGAN

FOTBOLL. IFK Mariehamn vann med 2-0 över JJK på bortaplan i dag. Målen gjordes av Ekhiabhi Okodugha och Marcus Olofsson.

Okodugha gjorde 1-0 för IFK redan i den sjätte matchminuten efter att Marcus Olofsson serverat ett fint inlägg. 2-0 kom i den 41:a minuten efter en kontring då Mikko Paatelainen tagit sig fram på högerkanten, spelat bak till Mika Niskala vars inlägg nickades i mål av Olofsson. Just innan paus hade även Mikko Paatelainen en gyllene målchans då han kom förbi JJK:s mittback Juha Pasoja, men avslutet gick rakt på målvakten. IFK ville efter den här situationen ha straff då Pasoja stört Paatelainen genom att dra honom i armen.

JJK i sin tur radade upp flera chanser i första halvlek men de gick antingen utanför eller så räddades de av IFK:s målvakt Willis Ochieng.

Andra halvlek blev sedan betydligt mer händelsefattig och det blev heller inga fler mål. Bästa chansen fick Mikko Paatelainen på stopptid då han kom fri med JJK:s målvakt. Målvakten gjorde dock allt rätt och Paatelainen fick inte bli målskytt den här gången heller.