IFK tog inte chansen

I och med Inters kryss mot MyPa kunde IFK ha hävdat sig som topplag bland de fyra främsta. Det blev istället oavgjort mot bottenlaget Haka.
Det tog tid för IFK Mariehamn att komma in i bortamatchen i Valkeakoski. Under den tiden hann Haka ta ledningen med 1-0 i den 12:e minuten. Målskytt var Claudio Matrone, som fick gott om tid på sig att vända upp och skjuta längs marken.
IFK svarade så småningom i den 35:e minuten genom Mattias Wiklöf som gjorde sitt tredje mål för säsongen. Wiklöf var sist på bollen efter mycket oreda i Hakas straffområde där även Alexei Kangaskolkka och Robin Östling var inblandade.
Matchen slutade 1-1 efter en mållös andra halvlek som inte saknade chanser. Kristian Kojola hade två fina lägen, men en poäng blev det för IFK. (eh)