DELA
Foto: Ida K Jansson

IFK testar offensiv brasse

FOTBOLL. Från och med i dag och åtminstone en vecka framåt testar IFK Mariehamn den offensiva spelaren Julio Cesar från Brasilien.

Cesar, född 1996, har framför allt huserat i de lägre divisionerna i hemlandet Brasilien. Enligt IFK:s huvudtränare Peter Lundberg har man kommit i kontakt med Cesar genom en agent.
– Vi sonderar terrängen inför nästa år. Det här är en bra tidsperiod att syna spelare eftersom vi är lediga i november, säger Lundberg.

Vad vet ni om Julio Cesar?

– Att han är en offensiv spelare som kan spela både på mittfältet och i anfallet. Han gjorde en bra första träning och visade att han besitter många bra egenskaper, säger Lundberg.

Hur länge stannar han?

– Det är inte riktigt bestämt ännu, men ungefär sju till tolv dagar. Det beror mycket på om vi finner honom tillräckligt intressant efter den första veckan.

Är flera testspelare på kommande?

– Säkerligen, men ingen som vi vet om ännu. Och ska vi ta in någon till före december så blir det under kommande landslagsuppehåll i oktober. Sedan koncentrerar vi oss fullt ut på säsongsavslutningen i ligan, säger Lundberg.