DELA

IFK testar bosnisk landslagsman

FOTBOLL. IFK Mariehamn fortsätter att se om sitt hus. Nu står det klart att klubben testar Semir Aganspahic, en bosnisk U19-landslagsmannen till och med den 2 september.
IFK Mariehamn skickade på onsdagsförmiddagen ut följande pressmeddelande:
”IFK Mariehamn har kommit överens om att fram till den 2 september ta emot Semir Aganspahic för testspel. Den 18-årige Semir Aganspahic som är bosnisk U19-landslagsman och lagkapten i U19-landslaget är en offensivt lagd spelare som helst spelare centralt på mittfältet. Semir Aganspahic tillhör för närvarande Olimpik Sarajevo som är favorit till att vinna bosniska ligan denna säsong.”

– Vi testar Semir Aganspahic med tanke på nästa säsong. Vi vill vara tidigt ute med spelartruppen inför nästa säsong och därför passar det bra att testspela eventuella nyförvärv under vår säsong när laget tränar frekvent och under bästa tänkbara förutsättningar. Semir har blivit vald till Bosniens bästa U19-spelare och uppvaktas till exempel av Dinamo Zagreb men Semir själv vill gärna komma till en skandinavisk klubb och utvecklas och vi är intresserade med tanke på att det är en ung och mycket lovande spelare. I och med att han känner Ermin Gadzo så är han själv väldigt nyfiken på IFK eftersom Ermin pratat gott om oss, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson. (ds)