DELA
Foto: Ida K JanssonSTORMSÄKRA Efter den uppflyttade ligacupmatchen i helgen väljer IFK, här måljublandes i träningsmatchen mot Gefle, tidigare avfärd inför matchen mot HIFK.

IFK tar vindskydd

FOTBOLL. Lördagsmatchen mot HJK blåste bort.

Inför onsdagens ligacupmatch borta mot HIFK undviker IFK Mariehamn nattbåten.

– Vi tar det säkra före det osäkra, säger tränaren Peter Lundberg.
De hårda vindarna gjorde att IFK Mariehamn inte tog sig till Helsingfors med nattfärjan inför ligacuppremiären mot HJK i lördags. Klubbarna ordnade fram ett nytt matchdatum och spelade premiären i söndags i stället (HJK-seger, 1–0).

I dag väntar match två i ligacupen för Mariehamn mot ännu ett Helsingforslag: HIFK.

Vis av erfarenheten från i helgen valde Grönvitt att undvika nattfärjan till huvudstaden, och åkte i stället till Åbo med 14.45-färjan i går.

– Det varnades för hård blåst under natten till onsdagen så vi tog det säkra före det osäkra. Vi vill inte råka ut för det som hände senast, säger IFK-tränaren Peter Lundberg om den omplanerade rutten.

– Vi sover i Åbo i natt (läs: i går) och tar bussen till Helsingfors på onsdag.

 

I matchen mot HIFK räknar Lundberg med att IFK ställs mot ett hårt arbetande kollektiv.

– De är solida och ganska aggressiva. De kommer att spela med två toppar vilket inte är helt vanligt bland finska lag. Jag tror att det blir viktigare med vårt försvarsspel vid inläggssituationer nu än mot HJK då fokus mer låg på att täppa till ”fickorna” när de försökte spela sig igenom vårt mittfält.

 

Målvakten Walter Viitala finns med i matchtruppen mot HIFK. Förutom skadade Dever Orgill är IFK-truppen intakt, med vissa frågetecken kring Bobbie Friberg da Cruz och Philip Mantillas medverkan.