DELA
Foto: VasabladetINGA LAGKAMRATER Tommy Wirtanen, till vänster, lär inte bli lagkamrat med Sebastian Strandvall som för tillfället är klubblös. IFK är inte intresserat av att knyta till sig sin förre mittfältare.

IFK stänger dörren för Sebastian Strandvall

FOTBOLL. Sebastian Strandvall spelade två säsonger för IFK Mariehamn mellan 2010 och 2011, innan han skrev på för Vasaklubben VPS.

I fjol testade han på proffslivet utomlands, först i österrikiska andraligan för SC Austria Lustenau innan han i augusti skrev på ett ettårskontrakt med iranska Rah Ahan Yazdan.

Trots att han har option på ytterligare ett år i kontraktet skriver Strandvall på Twitter att han och klubben har kommit överens om att avsluta kontraktet, trots att två ligamatcher återstår på säsongen.

Till Vasabladet säger den forne VPS-kaptenen att han är på väg till Vasa och att han är öppen för förslag från nya klubbar.

– Om någon hör av sig får jag fundera snabbt, säger den landslagsmeriterade mittfältaren.

Det finska transferfönstret stänger på torsdag vid midnatt, så det är bråda dagar om Sebastian Strandvall ska hitta en ny klubb att spela för innan dess.

Men någon återkomst i IFK Mariehamn blir det inte. När Nyan ställer frågan till klubbdirektören Peter Mattsson om Sebastian Strandvall är en tänkbar förstärkning inför Europa League-kvalet i sommar blir svaret nej.

– Vi har redan spikat truppen och bestämt sedan långt tillbaka att vi kör på de spelare vi har, säger Peter Mattsson.

Läs mer i tisdagens Nyan