DELA
Foto: Joakim HolmströmFÖLL Förra årets cupsemifinal slutade i förlust mot HJK för Diego Assis och hela IFK.

IFK hoppas nå sin fulla potential

FOTBOLL. Onsdagens ligamöte blev ett fiasko.

IFK Mariehamn får snabbt glömma det som var då semifinal i finska cupen väntar mot mästarlaget HJK.

– Semi mot finska mästarna, om inte det är motivation nog så är det dåligt, säger Bobbie Friberg da Cruz.
Onsdagens ligamöte blev en sämre afton för IFK:s del. Nästtabelljumbon FC KTP kunde resa från Åland med full pott, medan IFK förlorade viktiga poäng igen mot ett bottenlag.

I morgon är det dags för årets kanske viktigaste match då HJK gästar Wiklöf Holding Arena för att göra upp i årets semifinal av finska cupen.

– Det är en stormatch och det ska inte vara svårt att släppa den där pissmatchen som var i går (läs: i onsdags), tycker Friberg da Cruz.

Tror på försvaret

I 2014-års upplaga tog Helsingforslaget hem segern med 2–1. Sett till IFK som lag är det nästan samma spelargrund som för ett år sedan.

– Förra året var det just defensiven som sviktade, i år är vi jäkligt starka där, men i stället har offensiven sviktat. Har vi den starka defensiven som grund så löser det sig framåt. Vi behöver gå in med inställningen att vi måste vara väldigt starka för att hålla nollan, så vinner vi matchen, menar Friberg da Cruz.

– Jag hoppas att folk glömt det som hänt, fortsätter Friberg da Cruz.

Assisterande tränare Peter Lundberg säger också att det bara är att sikta framåt och att man måste ha fullt fokus på lördag.

– Det som är gjort är gjort. Vi ska nå vår fulla potential både som lag och som individer, inget annat, avslutar Lundberg.