DELA

IFK nobbade Berisha

FOTBOLL. Han vann skytteligan i U17-VM, har tillhört Roma och fanns med i Sveriges OS-trupp.

Nyligen erbjöds IFK Mariehamn att värva Valmir Berisha – men tackade nej.

– Vi har bestämt oss för att satsa på den trupp vi har, säger klubbdirektören Peter Mattsson.
Europas transferfönster slog igen i förra veckan och väldigt lite hördes från IFK-håll. Från att Djurgården tidigare i somras visat intresse för anfallaren Dever Orgill blev det allt mindre telefontrafik till IFK-kansliet i slutet av månaden.

– Det har varit lugnt på slutet gällande Dever. Alla våra spelare kommer att stanna säsongen ut, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson.

Nyan kan dock avslöja att agenter hört av sig till IFK Mariehamn och erbjudit spelare.

En av dem var svensken Valmir Berisha, 20.

Den Kosovofödde anfallaren spelade juniorfotboll för Halmstads BK och gjorde succé när Sverige tog brons i U17-VM i Förenade Arabemiraten 2013. Berisha vann VM:s skytteliga och värvades därefter till italienska storlaget Roma. Brist på speltid gjorde dock att hallänningen lånades ut till grekiska Panathinaikos. Säsongen därpå (2015-16) spelade han för SC Cambuur som slutade sist i nederländska Eredivisie.

I somras kom han som sista namn med i den svenska OS-truppen till Rio-spelen, men för närvarande går det forna superlöftet klubblös.

Peter Mattsson vill inte kommentera enskilda namn men bekräftar att IFK har erbjudits spelare av flera olika agenter.

– Vi har blivit erbjudna jättemånga spelare från i princip alla världsdelar. Men vi följer samma linje som vi satt upp i år: vi ska behålla vår trupp och inte ta in förstärkningar som kan påverka gruppdynamiken. Vi har ett så pass sammansvetsat gäng, och då kan nya spelare störa den ordningen, säger Peter Mattsson.

Läs mer i tisdagens Nyan!