DELA

IFK möter ÅU i kampen om guldet

FOTBOLL. Återigen ska Åland United och IFK Mariehamn mötas i en finalmatch då det under fredagskvällen ska avgöras vilka som lägger beslag på guldmedaljen i Åländska mästerskapen.
– Vi har allt att vinna och inget att förlora, säger IFK:s Urban Truedsson.

Årets Åländska mästerskap för damer avgörs i en enda match sedan Östernäs har valt att inte delta i den planerade turneringen.
Det betyder att IFK Mariehamn och Åland United möts i finalen som ska kora vilket lag som kan titulera sig Åländska mästarinnor 2010.
Senast lagen mätte sina krafter med varandra var under Damälvan i januari. Då vann ÅU med 2-0 efter mål av Jaana Lyytikäinen och Taina Hartikainen.
– Det viktiga är att vi håller ett högt tempo och hittar rätt i passningspelet. Jag tror att det blir mest anfall för vår del men jag vill också se olika varianter ute på planen, säger Åland Uniteds tränare Marianne Miettinen.

Oerhört tufft
IFK:s tränare Urban Truedsson konstaterar att det blir en tuff resa för hans lag då Finlands bästa damlag står på andra sidan mittlinjen.
– Det gick ju jättebra i Damälvan för några veckor sedan men då var matchtiden två gånger 20 minuter. Nu är det fulltid som gäller och det kommer att bli oerhört tufft men vi är väldigt laddade och fokuserade på att kriga matchen igenom, säger han.
ÅM-finalen mellan Åland United och IFK Mariehamn går av stapeln i Eckeröhallen med start 17.30.

Läs mera om finalen och läget i trupperna i fredagens Nya Åland

NIKLAS E.W. ERIKSSON