DELA

IFK Mariehamn klagar till Uefa

FOTBOLL. Bruce Abdoulayes våldsamma tacklingar sänkte IFK Mariehamns Dever Orgill och Diego Assis. Nu överväger IFK att uppvakta Uefa angående FC Inter Bakus hårdföre back.
IFK Mariehamn spelade 1-1 mot FC Inter Baku i Azerbajdzjan förra veckan och skaffade sig ett fint utgångsläge inför torsdagens Europa League-retur i Mariehamn.
Men glädjen har solkats då Dever Orgill och Diego Assis båda skadades allvarligt i matchen i Azerbajdzjan, och väntas bli borta från fotbollen i upp till nio månader med skador på sina främre korsband.
Vid båda skadetillfällena i Baku var det hemmalagets hårdföre franskkongolesiske mittback Bruce Abdoulaye som skickade Orgill och Assis i backen – båda gångerna utan åtgärd.
IFK Mariehamn kommer att kontakta det europeiska fotbollsförbundet Uefa i frågan.
– Vi kommer att skicka ett brev till Uefa och beskriva vår syn på saken och även skicka med några videoklipp på situationerna. Det gör kanske ingen skillnad i nuläget, men vi vill åtminstone uppmärksamma dem på den här spelaren. Man får inte bete sig hur som helst på en fotbollsplan och det handlar om respekt för motståndarna, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson. (om)