DELA

IFK mållösa i förlustmatch i Tammerfors

TIPSLIGAN
TAMPERE UNITED 1
IFK MARIEHAMN 0
FOTBOLL. IFK Mariehamn reste till Tammerfors på lördagen för att försöka bärga tre viktiga poäng i jakten på medaljplats i Tipsligan. Poängen, liksom målen, uteblev dock för mariehamnarna.
(Arkivfoto: IFK-TamU, 31 maj)
Liksom situationen varit under i stort sett hela säsongen var det ett ineffektivt IFK publiken fick följa. Att målchanser skapades av IFK var det ingen tvekan om, men bollen ville aldrig leta sig in i målet.


Piggt anfall
Främst var det samarbetet Amos Ekhalie och Sasha Anttilainen som såg till att skapa oreda på Tampere Uniteds planhalva, men resten av anfallet hängde bra med i svängarna till de tillresta IFK-supportrarnas glädje.
Efter första halvlek kändes det som att IFK borde ha fått in ett mål, vilket även tränare Pekka Lyyski konstaterade efter matchen:
– Vi hade säkert femton målchanser och Tampere en, men det är målen som räknas.


Två varningar
I stället får IFK gå ut till pausvila med två gula kort. Amos Ekhalie borde kanske ha fått ett av korten efter en ful kapning på en TamU-spelare, men domaren valde att fria och i stället väga upp det med att visa kortet åt Sasha Anttilainen efter en situation en minut senare. Det andra kortet tilldelades Johan Carlsson.
Andra halvlek bjöd inte på alltför mycket spännande fotboll. En ljusglimt var Wilhelm Ingves inhopp i den 59:e minuten. Den unge IFK-anfallaren skapade en del målchanser och var även inblandad i en situation där TamU:s Antti Ojanperä fick utgå med rött kort.


Mål med en man mindre
Med en man mera borde IFK ha kunnat ta över matchen, men så var inte fallet, även om spelet fördes av de grönvita. Det slutade i stället med att TamU oväntat satte in vinstmålet i 69:e minuten.
– Vi gjorde bra saker på planen, fick bollen att rulla bra men det räckte bara inte. Det är sällan i år som man har behövt känna sig så här besviken, sade IFK:s Patrik Rikama efter matchen.


Spännande slutspurt
Det var IFK Mariehamns blott andra förlust för säsongen, men den kom olägligt. Med fem matcher kvar gäller det att plocka alla poäng man kan.
– Vi har att fightas om ännu i slutet. Tredjeplatsen är fortfarande inom räckhåll, så det måste vi försöka med. Det måste bli bättre nu de närmaste dagarna så att vi kan koncentrera oss på slutet av serien, avslutar Rikama.

På plats i Tammerfors:
Jonatan Söderström