Dramatisk IFK-vinst i Rovaniemi

På dramatiskt vis fick IFK Mariehamn med sig tre poäng från söndagens  drabbning mot RoPS på bortaplan i Rovaniemi.

Matchen började med flera vassa IFK-lägen, bland annat en stolpträff signerad Riku Sjöroos.  Men ändå var det hemmalaget som skulle komma att göra matchens första mål, då Zourab Tsiskaridze efter 23 spelade minuter fick pannan på bollen efter en hörna och kunde göra 1-0. En dryg kvart senare var dock IFK:s skyttekung Albion Ademi igång igen, då han vackert framspelad av Maximo Tolonen  säkert kunde lägga in kvitteringsmålet från vänsterkanten. Tio minuter in i andra halvlek tog grönvitt ledningen då Akseli Pelvas var på exakt rätt ställe på en retur och kunde peta in 1-2. Glädjen var dock inte långvarig då RoPS bara två minuter senare tilldömdes en straff, som Joonas Vahtera säkert förvaltade och kvitterade matchen. På stopptid blev grönvitts Frans Grönlund matchhjälte då han nickade in Albion Ademis inlägg i högra hörnet och avgjorde matchen.